Medlemsinloggning:
Användarnamn
Lösenord
Ungdom

Vi söker nya medlemmar till vår verksamhet. Har du någon kompis som vill börja spela ? Ta med honom / henne vid nästa träningstillfälle.

 

  • Vad ? Bowling för ungdomar.
  • För vilka ? Flickor och pojkar, i ålder 8-20 år
  • Var ? Högdalens Bowlingpalatz

» Karta och färdbeskrivning

  • När ? Onsdagar 17:00-18:00 under September-Maj. Är det första gången så kom gärne 30 min. tidigare
  • Hur ? med utbildade tränare och ledare.
  • Kostnad ? 50:- per gång, betalas på plats.

» Kontakta oss eller besök bowlinghallen under någon av våra träningstillfällen.

Historik

1971 utökade Stureby sin verksamhet med inriktning på nyrekrytering av ungdomar. Det var en lyckad satsning som skulle komma att sätta sin prägel både på Stureby och svensk ungdomsbowling. Antalet aktiva flickor och pojkar har varierat under årens gång mellan 20-50 st. En generationsväxling i kombination med nya populära sporter har medförde en liten nedgång men bowling har stigit i populäritet och idag har ungdomssektionen 15 medlemmar.

Stureby var en av de första föreningarna med en egen och organiserad ungdomsverksamhet vilket har gett upphov till liknande idéer bland andra klubbar både i Stockholm och runt om i landet.

Filosofi

Vår filosofi är att låta nybörjare "leka" bowling de första åren utan resultatjakt och prestationspress, för att senare deltaga i mer organiserat tränings- och tävlingsspel. I takt med stigande ålder och erfarenhet utökas träningar och tävlingar till spel tillsammans med seniorerna, allt med ett mål att utveckla spelarna och för att få så många "egna produkter" som möjligt med i våra seniorlag och givetvis representationslaget.

En egen ungdomsverksamhet är en stor tillgång för klubben.

Många spelare som gått denna väg har blivit mycket framgångsrika. Några spelare har provat på spel med andra klubbar, bl a i elitserien men de flesta återfinns idag åter i vårt lag. Några av dessa spelare har dessutom erfarenhet från landslagsspel och har haft framgångar i såväl nationella som internationella stortävlingar.

Att hela tiden försörja föreningen med egna spelare är givetvis mycket svårt varför extern rekrytering av spelare, både juniorer och seniorer, är nödvändig. Även etablerade elitspelare kan bli aktuella.

Meriter

Sturebys ungdomsverksamheten har givit föreningen många framgångar. För att ta ett litet urval kan nämnas bla 1 Brons i Nordiska Mästerskapen, 2 guld och 1 brons i Svenska Mästerskapen, 8 guld i Distriktsmästerskapen, segrar i S:t Eriks Cupen, samt segrar och ett oräkneligt antal framskjutna placeringar vid individuella tävlingar.

 


Copyright (c) 2011 Stureby BK.

Guldsponsorer

 

 

LP BYGG

 

 

 

 CITYHISS

 

Ica Supermarket

 

EM möbler Visby